Akut tandvård

Olyckor kan inträffa när som helst. Tandvärk visar ingen hänsyn till tid på dygnet. Att ha tandvärk är ett av de mest smärtsamma tillstånd man kan uppleva, vi tycker inte att någon ska behöva lida av detta. Kontakta oss Akuttandvården Stockholm eller Novo Dental så får du hjälp med akut tandvård!
Vi har även stor vana vid att behandla tandvårdsrädda patienter.

Vi tar endast emot vuxna patienter

Vi erbjuder hjälp vid alla typer av akuta besvär och tar endast emot vuxna patienter.

Om olyckan är framme

Olyckor kan drabba vem som helst när som helst. Vid lindrigare fall kan det handla om en liten tandflisa som gått av men vid svårare olyckor kan hela tänder slås ut eller få kraftiga frakturer. Vid svårare olyckor får man även ofta skador i käkbenet samt på läppar och tandkött som kan orsaka kraftiga blödningar. Vid alla typer av olyckor är det viktigt att tandläkaren får se skadan och kan kontrollera det skadade området. Kontakta oss på Akuttandvården Stockholm eller Novo Dental så vi kan dokumentera skadan och hjälpa dig med akut tandvård så snart som möjligt.

Mjölktänder

Försök aldrig sätta tillbaka en utslagen mjölktand. Risken är stor att du skadar den permanenta tanden som ligger under. Sök hjälp så fort som möjligt så att tandläkaren får kontrollera det skadade området. Kontakta en tandläkare som tar emot barnpatienter.

Permanenta tänder

Om du slår i en tand och det ömmar så kan tanden ha fått sig en skada och du bör då kontakta en tandläkare. 

En permanent tand som är utslagen går att rädda! Hitta tanden, ta upp den utan att vidröra roten. Om tanden är smutsig, skölj hastigt av den med mjölk eller kallt vatten. Försök sätta tillbaka tanden på sin plats så fort som möjligt om du kan. Om du inte lyckas, lägg den under tungan eller i ett glas mjölk, men absolut inte i vatten!

Kontakta sedan Akuttandvården Stockholm eller Novo Dental omgående så vi kan hjälpa dig med akut tandvård!